Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Här är Intels jättesatsning på solkraftverk

Publicerad: 29 januari 2010, 12:12

Processorjätten bygger åtta solkraftverk på totalt 2,5 megawatt. Satsningen bidrar till att Intel toppar EPA:s lista över frivilliga köpare av grön el.


Ämnen i artikeln:

Solceller

Intel bygger åtta solkraftverk i fyra delstater i USA, meddelar bolaget. Det är i Arizona, Kalifornien, New Mexico och Oregon satsningarna görs. Kraftverken väntas stå klara om sju månader och ska då leverera sammanlagt 2,5 megawatt.

Med undantag för ett kraftverk kommer samtliga solpaneler att installeras på taken till Intels fabriker. Undantaget är den största installationen på cirka 1 megawatt och som kommer att byggas fristående i Folsom, Kalifornien. Den producerade elektriciteten kommer i samtliga fall att användas i de respektive fabrikerna, enligt Intel.

Intel utökar också inköpen av grön el och därmed utgörs 51 procent av den energi bolaget förbrukar av grön el från förnybara källor. Åtgärderna ger Intel en topplacering på naturvårdsmyndigheterna, EPA:s, lista över frivilliga köpare av grön el.

Jonnie Wistrand

Ämnen i artikeln:

Solceller

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.