Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Här är investerarnas stenhårda klimatkrav

Publicerad: 18 september 2009, 11:49

80 till 95 procent. Så mycket tycker en global grupp med 181 institutionella investerare att industriländernas utsläpp ska minskas fram till 2050. Bland de svenska bolagen på uppropet finns bland annat AP-fonder, KPA Pension, Nordea och Svenska Kyrkan.


Ämnen i artikeln:

Cop 15Köpenhamnsmötet

”En tydlig och långsiktig trovärdig politik är avgörande för att investerare ska kunna ta hänsyn till klimatförändringarna i sina beslutsprocesser. Investerare måste också styra kapitalet in i en ekonomi med låga koldioxidutsläpp och i åtgärder för anpassning.” Så börjar uppropet från de globala investerarna som vill sätta press på politikerna inför klimatmötet i Köpenhamn.

Antalet globala investerare som skrivit på uppropet är rekordstort, och det handlar inte om några lättviktare. Totalt representerar de 181 investerarna ett kapital på nästan ofattbara 13 000 miljarder dollar.

Enligt de globala investerarna bör man i Köpenhamn nå ett etappmål på 25 till 40 procentiga utsläppsminskningar fram till 2020 och en slutlig minskning på 80 till 95 procent till år 2050.

Har du verkligen stenkoll på miljöfrågorna? Teckna en prenumeration på Miljöaktuellt idag.

Jon Röhne

jon.rohne@aktuellhallbarhet.se

Ämnen i artikeln:

Cop 15Köpenhamnsmötet

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.