Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Här är jägarna som nobbar vargjakten

Publicerad: 20 december 2010, 09:58

I fredags berättade Naturvårdsverket att det blir en ny licensjakt på varg i vinter. Men flera jägarnätverk väljer att bojkotta jakten.


Ämnen i artikeln:

Vargjakt

Det är SR:s lokalradiostationer i Värmland och Dalarna som berättar om flera jägarnätverk som nobbar den kommande vargjakten. Orsaken till bojkotten uppges vara att jägarna inte vill vara med och förvalta en vargstam som de inte vill ha.
– Vi är lurade av myndigheterna. De lovade oss vargjakt men den jakten var ju under förutsättning att man planterade in ny varg och det motsätter vi oss fullt ut, säger Hans Arnkvist som är lokalordförande Folkaktionen ny rovdjurspolitik till SR Värmland.

Folkaktionen ny rovdjurspolitik uppger att de är emot villkoret att plantera in varg i Sverige. Av samma skäl nobbar jägare i Dalarna den stundande vargjakten. Nätverket Orsajägarna i Dalarna säger till SR Dalarna att de inte vill vara med och förvalta en vargstam som de inte vill ha över huvud taget. Man menar att jägarna fick mycket kritik för förra årets vargjakt. Nu tycker man att staten får sköta saken själv.
– Det är de som vill ha varg, säger Nils Björklund till SR Dalarna.

Jon Röhne

jon.rohne@aktuellhallbarhet.se

Ämnen i artikeln:

Vargjakt

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News