Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Här är knepen som räddar dig undan cv-lögnen

Publicerad: 7 maj 2012, 10:34

Har du tagit i lite för mycket i cv:t och är rädd att bli avslöjad under intervjun? I så fall är dessa tips något för dig.


Det är tidningen Shortcut som delar med sig av fem tips som håller dig undan fällan att ljuga i cv:t för att bli kallad till intervju:

1. Tänk efter ordentligt
Om du känner att du tagit i lite i ditt cv, känn efter som du kan bemöta det som står i ditt cv. Det kan exempelvis vara att du skrivit att du har väldigt bra analytisk förmåga. I det fall du känner att du inte kan säga något alls är det bättre att avboka intervjun.

2. Lusläs annonsen
Har du skrivit att du vet hur företaget ifråga ska lösa sina problem, men egentligen inte vet vilka de var? Gå i så fall till jobbannonsen. Där kan svaren finnas på vad företaget slåss med.
Det är bra att visa att du tänkt efter, det visar på engagemang.

3. Promenera
Gå ut och ta en promenad, ibland tänker man bättre så. Fundera på vad du kan bidra med och få med det i din ansökan. Glöm inte att arbetsgivaren förväntar sig att du under intervjun ska leva upp till den självbild du utmålat.

4. Aktivera nätverket
Använd ditt nätverk när du kör fast. Berätta för vänner och andra kontakter om ditt problem, de kanske kan hjälpa dig med input. Sedan är det viktigt att omvandla det vännerna säger till dina egna idéer.

5. Erkänn
Om du ändå gjort fel och skadan är ett faktum kan du lika väl vara ärlig mot arbetsgivaren där du söker jobb och säga som det är. Ett sätt att ta sig ur situationen är att säga att dina bästa idéförslag kommer först när du lärt känna verksamheten och att du då gärna vara delaktig i att skapa många kreativa idéer.

Rebecka Guzmán

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.