Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag21.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Klimat

Här är Miljöpartiets miljardsatsning på klimatet

Publicerad: 18 Augusti 2010, 07:44

Klimatet är den viktigaste valfrågan. Det konstaterade Miljöpartiet igår och berättade att de vill lägga 33 miljarder på en grön omställning under kommande mandatperiod.


Ämnen i artikeln:

PolitikValet 2010

De rödgröna har redan enats om att satsa 10 miljarder under 2011 på en grön klimatomställning underperioden 2011 och 2012. Igår stod det klart att Miljöpartiet vill gå längre än så. Enligt MP behövs det satsas 11,5 miljarder per år 2013 och 2014.
– Klimatfrågan är valtets viktigaste fråga. Tiden vi har på oss för att stoppa klimatförändringarna är kort, konstaterar man på partiets hemsida.

På Miljöpartiets hemsida kan man också läsa att vi med dagens regering halkar efter i internationella jämförelser. Och att vi med en ny regering har chansen att bli det föregångsland vi borde vara.

Den största investeringen i Miljöpartiets miljardförslag ligger i ökade investeringar i kollektivtrafik och järnväg – nära 17 miljarder kronor. En annan  stor post är energieffektivisering av bostäder och lokaler.

Jon Rohne

jon.rohne@aktuellhallbarhet.se

Ämnen i artikeln:

PolitikValet 2010

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.