Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

torsdag22.04.2021

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Klimat

Här är Postens nya miljöchef

Publicerad: 24 november 2009, 13:16

Hon har gedigen erfarenhet av både miljö- och logistikarbete. Nu tillträder hon toppjobbet som miljöchef på Posten.


Erica Kronhöffer har arbetat i många år som miljöchef på logistikföretaget Green Cargo. Nu tar hon emellertid ett steg vidare i karriären och börjar som miljöchef på storkoncernen Posten. Exakt tillträdelsedatum är i skrivande stund oklart. Men Erica Kronhöffer har redan lämnat sin tjänst på Green Cargo.

När
Miljöbyrån Ecoplan sökte efter en erfaren kollega var de medvetet uteslutande i sin platsannons där de ställde extremt hårda krav. Trots detta slutade det hela med två nya anställda, som valdes ut bland knappt 100 sökande.

De
två nya Ecoplan-medarbetarna är inga mindre än Fredrik Dahlström och Maria Länje. Fredrik Dahlström har ett förflutet på Energimyndigheten som där han arbetat mycket med vindkraftsfrågor och samverkan. På Ecoplan ses han som en förstärkning inom energiområdet. Maria Länje har tidigare arbetat som miljö- och kvalitetsansvarig på Lindex. På Ecoplan uppger man att man valde Maria Länje främst för att hon är bra på CSR-frågor och har ett bra företagskontaktnät.

Jon Rohne

jon.rohne@aktuellhallbarhet.se

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.