Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag14.07.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Klimat

Här är Region Skånes knep för att kunna upphandla mer ekologiskt och närproducerat

Publicerad: 1 Februari 2012, 09:27

En ny upphandling till sjukhus ska genomföras i Skåne. För att få igenom krav på närodlad och ekologiskt har man tagit till ett nytt knep.


När Region Skåne nu genomför en ny upphandling till skånska sjukhus har man satt som mål att köpa mer ekologiska och lokalt odlade livsmedel. För att lyckas med upphandlingen har man arbetat med att dela upp upphandlingen och produkterna i mindre grupper så att också små leverantörer ska kunna lämna anbud. Istället för en upphandling delar man upp den i elva separata upphandlingar.
– Vi har tagit ett helhetsgrepp om kostupphandlingarna. Det är dags att leva upp till Region Skånes högt ställda mål inom livsmedelsområdet. Vi sätter Skåne på kartan och ser till så vi gör skillnad, säger Liliana Lindström (M), som är ordförande i upphandlingsstrategiutskottet.

Jon Rohne

jon.rohne@aktuellhallbarhet.se

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.