Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag27.02.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Klimat

Här är skräckfilmen som fick Nestlé att tänka om

Publicerad: 19 Maj 2010, 07:33

Efter att Greenpeace spridit en ”skräckfilm” riktad mot Nestlés chokladkaka Kit Kat, som innehåller palmolja, har nu Nestlé tänkt om. Livsmedelsjätten meddelar att man ska sluta bidra med skövlingen av regnskog.


Greenpeace kampanjfilm mot Nestlés chokladkaka Kit Kat är minst sagt motbjudande. Med kampanjen som pågått i två månader ville Greenpeace uppmärksamma Nestlés användande av palmolja i sina produkter och att palmoljeproduktionen kraftigt bidrar till skövling av regnskog. På måndagen meddelade slutligen Nestlét att man slutar använda palmolja i sina produkter.
– Det är ett viktigt steg i arbetet med att visa att palmolja och pappersmassa från regnskog inte hör hemma på den globala marknaden, säger Patrik Eriksson på Greenpeace.

Patrik Eriksson säger vidare att Greenpeace nu hoppas att andra internationella livsmedelsföretag följer Nestlés exempel.

Här kan du se Greenpeace skräckfilm om palmoljan:

Jon Rohne

jon.rohne@aktuellhallbarhet.se

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.