Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

fredag07.05.2021

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Klimat

Här är solfångarstöd mest poppis

Publicerad: 17 mars 2010, 14:45

Sedan investeringsstödet till solfångare förändrades har det hänt grejor. Större anläggningar söker stödet och de allra flesta av dem återfinns i Götaland.


Ämnen i artikeln:

CleantechForskningGreentechIngenjörMiljöteknikSolcellerSolfångareTeknik

2009 förändrades investeringsstödet till solfångare. Det tidigare taket på 250.000 kronor höjdes till 3 miljoner kronor. Det har fått nya aktörer att vilja testa tekniken och söka stöd till investeringarna, meddelar Energimyndigheten. Under 2009 beviljades tio större anläggningar 300.000 kronor vardera. Anmärkningsvärt är att nio av dessa ligger i Götaland.

– Vi märker ett stort intresse för solvärme från kommuner, kommunala bostadsbolag, landsting, fjärrvärmebolag, kyrkor och bostadsrättsföreningar, säger Arne Andersson vid Energimyndigheten, i en kommentar.

Utöver stödet från Energimyndigheten har Boverket beviljat mer än 11 miljoner kronor i stöd till de aktuella anläggningarna.

Tidigare har främst mindre anläggningar och innehavare av enfamiljshus sökt stödet. Nu noterar myndigheten att färre av dessa söker stöd.

Jonnie Wistrand

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.