Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Här är Sveriges bästa hållbarhetschef

Publicerad: 28 oktober 2016, 07:08

”För ett tydligt innovativt ledarskap, stor portion uthållighet och förmåga att bygga broar mellan stuprör i en organisation” lyder en del av motiveringen.


Ämnen i artikeln:

CsrHållbara Affärer

Claes Johansson, hållbarhetschef på Lantmännen är Sveriges bästa hållbarhetschef 2016.

Juryns motiveringen löd:
Utmärkelsen Sveriges bästa hållbarhetschef 2016 delas ut till Claes Johansson, Lantmännen som både drivit på sin sektor i mer hållbar riktning och bidragit till att – vilket han säger sig vara mest stolt över – sin organisations starka finansiella resultat som bygger på hållbara mervärden. För att lyckas med detta krävs ett tydligt innovativt ledarskap, stor portion uthållighet och förmåga att bygga broar mellan stuprör i en organisation. Ett konkret aktuellt exempel på Claes insatser är att vi numera kan äta vänligare vete – med 20 procent lägre klimatpåverkan och ett tydligt bidrag till miljömålet ”Ett rikt odlingslandskap” genom lärkrutor (osådda ytor på åkrarna där lärkor kan landa och söka föda).

Utmärkelsens kriterier är åstadkommen affärs- och hållbarhetsnytta, nytänk och innovation samt ledarskap. En jury bestående av fjolårets pristagare Lena Hök, Skandia, Lin Lerpold, Handelshögskolan och Annika Helker Lundström, Regeringskansliet, har utsett en av tre slutkandidater och priset, som etablerades för tre år sedan, delades ut på konferensen Social Responsibility Day. De två andra slutkandidaterna var Anna Graaf, White och Christina Båge-Friborg, Sandvik.  Över 30 personer nominerades till priset.

I nästa utgåva av tidningen Aktuell Hållbarhet kan du läsa artiklar om de tre finalisterna och deras arbete.

Mikael Salo

Chefredaktör och ansvarig utgivare

mikael.salo@aktuellhallbarhet.se

Ämnen i artikeln:

CsrHållbara Affärer

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.