Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Här är vinnaren av Stora förnybarhetspriset

Publicerad: 5 november 2015, 06:36

Foto: Svensk vindenergi

Priset gick i år till världens största företagsköpare av förnybar energi.


Ämnen i artikeln:

Ikea

Som vanligt under branschorganisationen Svensk vindenergis årliga konferens delades Stora förnybarhetspriset ut. I går stod det klart att det blir Google och deras Sverigechef Anders Berglund som belönas.

Syfte med priset, som tidigare getts till bland annat Ikea, Tesla Motors och Polarbröd, är att lyfta fram förebilder inom näringslivet då det gäller omställningen till förnybar el.

– Googles investeringar i Sverige är ett bra exempel på hur man kan tänka över landsgränser, med vindkraftsel från Sverige försörjer de till exempel även datorhallar i Finland. Vi hoppas att Google uppmuntrar och inspirerar andra företag att också satsa på förnybar energi, säger Charlotte Unger, vd Svensk Vindenergi, i ett pressmeddelande.

Från Googles sida, som säger sig vara världens största företagsköpare av förnybar energi, har man gjort klart att målsättning är att fortsätta investera för att de närmaste åren ytterligare öka andelen förnybar energi.

Anders Hellberg

Ämnen i artikeln:

Ikea

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.