Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Här är WWF:s unika tigerbilder

Publicerad: 9 maj 2011, 08:13

Med hjälp av video- och kamerafällor, utlösta genom infraröda censorer, har Världsnaturfonden lyckats fånga inte mindre än tolv av de utrotningshotade Sumatratigrarna på bild.


Ämnen i artikeln:

WWF

Enligt WWF:s analys är tigrarna koncentrerade till skogar på östra delen av Sumatra, skogar som nu hotas då flera bolag väntar på regeringens tillstånd att få avverka. Massa-, pappers- och palmoljeindustrin är den främsta orsaken till att området förlorade drygt 2000 kvadratkilometer skog mellan 2004 och 2010.

– Det finns uppskattningsvis 400 Sumatratigrar kvar i det vilda. Att få se tre ungar samtidigt är få förunnat, säger Ola Jennersten, tigerexpert på WWF i ett pressmeddelande.

Antalet vilda tigrar på jorden är nu nere i omkring 3 200 individer. Vid förra sekelskiftet fanns cirka 100 000 djur. Orsakerna till den dramatiska minskningen är enligt WWF framför allt illegal jakt, krympande livsmiljöer och handel med tigerdelar som statussymbol och för orientalisk medicin.

Sumatran Tigers on Camera Trap from WWF on Vimeo.

Anders Hellberg

Ämnen i artikeln:

WWF

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.