måndag20 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Här går marknaden förbi politikerna

Publicerad: 4 september 2009, 03:00

Prinsessan Victoria har invigt Sveriges första miljöinriktade handelshus i centrala Stockholm.

Ämnen i artikeln:

MiljöteknikCleantechAffärerEkonomi

I början på veckan invigdes Stockholm Green Tech Building i centrala Stockholm med kunglig glans när Kronprinsessan Victoria Bernadotte invigde den fysiska mötes- och utställningsplatsen i centrala Stockholm.

På plats var även
Stockholms miljöborgarråd.
– I detta utmärkta initiativ från privata näringslivet kan Stockholmarna ta del av svensk miljöteknik, sa Ulla Hamilton som även presenterade Stockholm som Europas första miljöhuvudstad år 2010.

Men det är många fler än bara Stockholmare som kan och kommer ta del av utställningen som inrymmer ett 20-tal företag och organisationer. Enligt projektledaren Anders Petterson väntas ett stort antal delegationer och studiebesök besöka Sweden Green Tech Building som ligger ett stenkast från centralen i Stockholm.

Redan har flera affärer för de utställande företagen påbörjats tack vare medverkan i projektet.
– Det här är en fantastiskt bra plattform för miljöteknikföretagen. Och det här går mycket sannolikt att skala upp i större format, säger Pettersson som ser stora möjlighet att utveckla konceptet.

Bestämt nu är att miljöhandelshuset ska stå kvar under Sveriges tid som ordförandeland i EU.

Senare i år kommer
Sveriges miljöteknikråd, Swentec, att presentera en konkret handlingsplan med åtgärdsförslag för hur den svenska miljöteknikbranschen ska kunna utvecklas. Då presenteras även bland annat en nationell sammanställning över svenska referensanläggningar.

Miljöaktuellt, redaktionen

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev