Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag26.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Klimat

Här ger fjärrvärme billigast värme

Publicerad: 15 Juni 2011, 05:27

Bor du i Luleå eller Borås är fjärrvärme billigast. Men i Partille och Munkedal ger pellets eller värmepump lägst kostnad.


Var du bor avgör vilket uppvärmningssystem som är billigast. Det konstaterar Energimarknadsinspektionen och Energimyndigheten i en rapport. Priset på fjärrvärme skiljer sig stort mellan landets kommuner. I den dyraste kommunen är priset för fjärrvärme den dubbla jämfört med den billigaste kommunen. En av anledningarna till de stora prisskillnaderna är att olika bränslen används i värmeproduktionen, enligt rapporten.

Billigast är fjärrvärme i Luleå, Gävle och Borås. I städer där fjärrvärmen är dyrare, exempelvis Partille, Ockelbo och Munkedal, ger värmepump eller pellets lägre kostnader.

Läs hela rapporten på Energimarknadsinspektionens webbplats. Här finns en prisjämförelse för uppvärmningsalternativ på kommunal nivå.

Jonnie Wistrand

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.