Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag17.04.2021

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Klimat

Här hålls de svenska klimatmanifestationerna

Publicerad: 26 November 2015, 06:32

Foto: Anders Hellberg

På lördag och söndag arrangeras klimatmanifestationer i Stockholm, Göteborg och Malmö, samt på över 20 andra orter runt om i landet.


Ämnen i artikeln:

Paris

På måndag drar de internationella klimatförhandlingarna i gång i Paris. Tanken var att en stor klimatmarsch skulle hållas i staden dagen innan mötet startas, men på grund av terrorattentatet för två veckor sedan ställdes dessa planer in av polisen.

Manifestationer kommer dock att hållas på en rad andra platser runt om i världen. På sajten klimatsverige.se finns listat var någonstans i Sverige dessa samlingar kommer att hållas:

28 nov: Haparanda, Broddetorp, Sundsvall
29 nov: Stockholm, Göteborg, Malmö, Bagarmossen, Falun, Föllinge, Gävle, Kalmar, Norrköping, Orsa, Söderhamn, Uppsala, Växjö. Örebro, Gislaved, Nyköping, Olofström, Föllinge, Järna, Umeå, Karlstad, Hudiksvall, Västerås, Linköping, Visby, Eskilstuna

Människor kommer bland annat att samlas bakom budskapen att Sverige ska gå före i klimatomställningen och att målet är ett fossilfritt samhälle med 100 procent förnybar energi.

.

Anders Hellberg

Ämnen i artikeln:

Paris

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.