Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Här kan du se WWF:s unika tigerfilm

Publicerad: 11 januari 2010, 10:32

På en unik film har WWF lyckats fånga en tigerhona med ungar inne i Sumatras djungler. WWF använder nu filmen för att uppmana Sumatras skogsbolag att bevara regnskogen och på så sätt rädda de runt 400 tigrarna som fortfarande lever där.


Ämnen i artikeln:

Skog

Enligt Världsnaturfonden WWF finns det idag runt 3500 vilda tigrar kvar i världen. Runt 400 av dem lever i Sumatras regnskog. I den kinesiska kalendern är 2010 tigerns år och 2010 är dessutom FN:s år för biologisk mångfald. WWF har därför satt som mål att detta ska bli året då den nedåtgående tigertrenden vänder uppåt igen.
– WWFs mål är att så snart som möjligt vända den negative trenden. Tigrar är ett av världens mest älskade djur, men också ett av de mest hotade. Om vi menar allvar med att bevara den biologiska mångfalden är tigern en av de mest angelägna arterna att rädda, säger Lasse Gustavsson, generalsekreterare på Världsnaturfonden WWF.

Skogsavverkning är det största hotet mot tigern och för att skydda arten krävs skydd av större sammanhängande skogsområden. Med en unik film på en tigerhona och hennes ungar i Sumatras tigerområden vill nu WWF uppmana de skogsbolag och palmoljeföretag som verkar där att bidra till att bevara skogen.

Se filmen här:

Jon Röhne

jon.rohne@aktuellhallbarhet.se

Ämnen i artikeln:

Skog

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.