Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag18.01.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Klimat

Hård kritik mot Kanadas Kyoto-beslut

Publicerad: 14 December 2011, 08:59

Kanadas beslut att dra sig ur Kyoto-protokollet kritiseras nu hårt – utrikes såväl som inrikes.


Kritiken mot Kanadas beslut att dra sig ur Kyotoprotokollet kommer nu från flera håll. Utrikes kommer kritik från FN där talespersoner anser att beslutet är "oansvarigt" och "vårdslöst" och att man är "förvånade över Kanadas timing med beslutet". I Storbritannien är man förvånade över beslutet och en talesperson påpekar att det visserligen kostar pengar att begränsa utsläppen, men att det kommer kosta Kanada ännu mer att vara oaktiva.

Kritiken kommer också från mer oväntat håll SR Ekot berättar till exempel att Kina, som inte skrivit under Kyoto-protokollet, anser att Kanadas beslut är "ett slag i ansiktet". Också Japan, som uppgett att de också kommer att lämna Kyoto-protokollet, går ut hårt och kräver att Kanada tar tillbaka sitt beslut.

Kritiken är också kraftig inom Kanada där miljöministerns meddelande om att dra sig ur Kyototprotokollet beskrivs som "skamligt" och "en total flykt från ansvar" av medier.

Jon Rohne

jon.rohne@aktuellhallbarhet.se

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.