måndag20 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Hårdrock istället för vargjakt?

Publicerad: 21 januari 2011, 12:21

En 13-årig norrman verkar ha hittat lösningen för hur människor och vargar ska kunna samexistera.

Ämnen i artikeln:

GreentechIngenjörMiljöteknikVargCleantechForskningTeknik

Sverige har fått kritik från EU-kommissionen på grund av licensjakten på den utrotningshotade vargen. Naturskyddsföreningen menar rent av att jakten bryter mot EU:s lagstiftning. Men oavsett vad EU tar för beslut i frågan så finns det uppenbarligen andra sätt än våld för att hålla vargarna på avstånd. Fråga bara 13-åriga norrmannen Walter Acre som på väg hem från skolan i Rakkestad plötsligt stod öga mot öga med fyra vargar.

Som tur är hade han instruerats i hur man bör agera ifall man stöter på en flock vargar. Istället för att springa, vilket kan trigga djurens jaktinstinkt, så valde han att stå kvar och försvara sig – genom att spela heavy metal på sin mobiltelefon.

Walter Acre (i mitten) tillsammans med lillebror och mamma. Foto via Drugoi.

Några sekunder av hårdrocksveteranerna Megadeths thrash metal var nog för att vargarna skulle lägga benen på ryggen. Men väl hemma upptäckte pojken att en av vargarna strök runt vid husets veranda. En till dos hårdrock räckte dock för att skrämma iväg vargen igen, rapporterar The Herald Sun.

Så se till att ladda mobilen med thrash metal om ni ska ut i Värmlandsskogarna. Men om ni måste välja just amerikansk thrash, så se till att välja musik från mitten av 80-talet. Metallicas och Slayers senare plattor skrämmer knappast hundvalpar och än mindre en flock vargar. Vill ni vara på den säkra sidan så välj något tyskt eller kanadensiskt istället.

Det går även bra att maila undertecknad, så skickar jag över en Spotify-lista med enbart säkra kort.

Tomas Tirén

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev