måndag25 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Hatt: Det här menar regeringen med en fossiloberoende fordonsflotta

Publicerad: 17 augusti 2012, 06:30

I en interpellation hävdar Anders Ygerman (S) att det är oklart vad regeringen menar med målet om en fossiloberoende fordonsflotta. I gårdagens interpellationsdebatt gav energiminister Anna-Karin Hatt svar på tal. Se debatten här.


JR

Jon Röhne

jon.rohne@aktuellhallbarhet.se


Anders Ygerman (S) konstaterar i en interpellation att det är oklart vad regeringen egentligen menar med målet om en fossiloberoende fordonsflotta. Och att det börjar bli bråttom med mer konkreta åtgärder från regeringens sida om målet verkligen ska nås.
– När det gäller försäljning av nya personbilar så visar detta att regeringen kommer allt längre ifrån målet om en fossiloberoende fordonsflotta. I maj 2012 var hela nio av tio nyregistrerade miljöbilar bensin- eller dieseldrivna, skriver han.

Anders Ygerman refererar också till Trafikverkets kapacitetsutredning som tolkar målet som att användningen av fossil energi till vägtransporter måste minska med 80 procent år 2030 jämfört med år 2004. Frågan han ställer till regeringen är om man delar Trafikverkets bedömning av det svenska utsläppsmålet för vägtransporter och vilka åtgärder man avser att vidta med anledning av bedömningen?

I gårdagens interpellationsdebatt svarade energiminister Anna-Karin Hatt. Se debatten här:

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev