Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Hela listan: underleverantörer till vindkraftsindustrin

Publicerad: 11 januari 2010, 08:26

Vem tillverkar egentligen komponenterna till vindkraftindustrin? Var kan flaskhalsarna uppstå? Nätverket för vindbruk har fixat en lista.


Nätverket för vindbruk har sammanställt en lista av underleverantörer i vindkraftindustrin. Syftet med listan är att underlätta för tillverkare att hitta underleverantörer, inklusive svenska sådana. I november hittade exempelvis två nya aktörer in på listan, Vertical Wind och Mattsson Wind. För att listan ska vara relevant i ett svenskt sammanhang har Nätverket för vindbruk begränsat omfattningen till bolag i norra Europa.

Listan innehåller system- och komponentleverantörer uppdelat på två kategorier, nyckelsystem och komponenter samt sekundära system och komponenter. Under den första kategorin samlas leverantörer av huvudkomponenter som växellådor, generatorer och huvudlager. Under kategorin sekundära system och komponenter återfinns exempelvis leverantörer av små lager, girsystem och pitchsystem.

Nätverket för vindbruk efterlyser nya aktörer till listan som du hittar här.

Jonnie Wistrand

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.