Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag31.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Klimat

Hemfrid får hållbarhetschef

Publicerad: 22 Mars 2016, 07:37

Frida Koff blir ny kommunikations- och hållbarhetschef på hemserviceföretaget Hemfrid.


Ämnen i artikeln:

Csr

I sin nya roll ska Frida Koff, som arbetat på Hemfrid sedan 2008, både utveckla hållbarhetsarbetet och leda bolagets interna och externa kommunikation. Företagets mål är att till år 2020 bli ett av Sveriges mest hållbara varumärken. Målet blir förstås svårt att objektivt mäta, men Frida Koff pekar på att Hemfrid vill ses som en förebild i branschen och för andra tjänsteföretag.

̶  För oss handlar det främst om miljöarbetet och det sociala arbetet, i och med jobbskapande och integration, säger Frida Koff och pekar på att arbetsvillkor också är en viktig del och att företaget redan har kollektivavtal.

Under de senaste åren har Hemfrid utvecklat miljömärkta städprodukter och erbjuder från 1 april SFI-undervisning i svenska för anställda med utländsk bakgrund.

̶   Vi planerar också att anställa en SFI-lärare själva och ha språkundervisning men också en crash course i svensk kultur. Det är inte så lätt att komma hit och direkt veta hur saker och ting fungerar. Vi jobbar ju i hemmen så det är jätteviktigt att ha den förståelsen.

Frida Koff började som kommunikations- och hållbarhetschef den 1 mars och var tidigare varumärkes- och kommunikationsansvarig.

Martina Frisk

Ämnen i artikeln:

Csr

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.