Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Hemglass får tuta i naturreservat

Publicerad: 10 januari 2012, 08:40

Trudelutten från Hemglassbilarna hörs sju timmar i veckan – men får tillstånd att fortsätta.


Ämnen i artikeln:

Buller

En person i Huddinge har anmält Hemglass för att deras ihållande signaler överstiger riktvärdena för buller, det gäller både i bostadsområdet och det näraliggande Orlångens naturreservat.

Enligt uppgift från personen hörs signalen från fordonen drygt sju timmar varannan vecka. Hemglass menar att alternativen till ljudslingor från företagets fordon – till exempel direktreklam och sms – skulle drabba företaget ekonomiskt.

Länsstyrelsen konstaterade att ljudnivåerna i naturreservatet överskreds med fem decibel kvällstid – men eftersom signalerna var kortvariga och reservatet är att betrakta som tätortsnära fick man tåla lite högre nivåer.

Bullret inne i bostadsområdet var enligt länsstyrelsen inte heller en så pass betydande störning att den utgjorde en olägenhet för människors hälsa. Både länsstyrelsen och nu senast Mark- och miljödomstolen i Nacka avslår därför anmälan.

Erik Klefbom

Ämnen i artikeln:

Buller

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News