Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Hemligheten bakom vinnaren av priset ”Årets Gröna Datorhall 2011”

Publicerad: 15 mars 2012, 18:35

Office IT-partners har vunnit priset Årets Gröna Datorhall 2011. Motiveringen lyder?


För fjärde året i rad delade Coromatic AB, en leverantör av datorhallar ut priset Årets Gröna Datorhall. Priset går i år till Office IT-partners.

– Det krävs både vision,
beslutsamhet och visst mod att göra en riktigt grön lösning för datorhallen. Office IT-partner har med råge uppfyllt alla dessa delar, säger Tomas Wunger, Vice President Business Area Data Center Coromatic Group och juryns ordförande i ett pressmeddelande.

Den fullständiga motiveringen till priset lyder:

”2011 års utmärkelse går till Office IT-parter för sin datorhallsanläggning i Jönköping. Genom att vidta många parallella åtgärder, stora som små, har Office IT-partner skapat goda förutsättningar och konkreta resultat vad gäller energieffektivitet samt miljömål. Genom att vara lyhörd för och anamma de tekniker, metoder och materialval som finns att tillgå så har faktiska resultat kunnat redovisas. Utöver teknik och design finns även en tydlig ambition att energibesparing och miljöarbete även ska genomsyra beteendet hos alla medarbetare. Alla väsentliga åtgärder och ett systematiskt arbete finns med på ett naturligt sätt vilket vittnar om en mycket hög ambitionsnivå, ett gediget engagemang och genuin vilja att åstadkomma den mest gröna datorhallen som 2011 går att uppnå

Bedömningskriterierna var bland annat varit hur väl infrastruktur och drift optimerats för minskad energiförbrukning, miljöpolicy, återvinning, hantering av miljöfarliga avfall och utveckling av nyckeltal och mätmetoder för grön IT. val av förnyelsebar energi.

– Det är med stor stolthet och glädje vi på Office IT-Partner i Jönköping tar emot utmärkelsen för Årets Gröna Datorhall 2011. Detta erkännande fortsätter att sporra oss i vårt ständiga förbättringsarbete för att minimera miljöpåverkan vid leveransen av våra närproducerade IT-och driftslösningar, säger Peter Thomassen, Konsultchef på Office IT-Partner, som tidigare i veckan mottog priset av Naturvårdsverkets generaldirektör Maria Ågren.

Vinnaren utsågs av en jury bestående av förra årets vinnare Jan Lundin, Datorhallschef H&M, Anne-Marie Eklund Löwinder, Kvalitets- och Säkerhetsansvarig, .SE (Stiftelsen för Internetinfrastruktur), Mikael Salo, Chefredaktör Miljöaktuellt, Thomas Wunger, Vice President Business Area Data Center Coromatic Group och Göran Englund, Teknikansvarig Coromatic.

Miljöaktuellt, redaktionen

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev