Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Hermés inför hållbarhetsbonus för högsta ledningen

Publicerad: 7 juni 2019, 09:04

Foto: Max Pixel

Modeföretaget Hermés inför en rörlig hållbarhetsbonus för bolagets högsta ledning.


Enligt ett nytt bonusavtal ska 10 procent av den rörliga ersättningen till Hermés vd Axel Dumas och bolagets operativa styrelseordförande Henri-Louis Bauer styras av ett antal hållbarhetskriterier. Det nya avtalet träder i kraft omgående och gäller ersättningen för 2019. Det rapporterar tidningen Le Figaro vilket Dagens industri uppmärksammat.

De hållbarhetskriterier som kommer att styra Axel Dumas och Henri-Louis Bauers ersättningar är bland annat energikonsumtion och jämställdhet. Axel Dumas, som är en del av släkten Hermés, har enligt tidningen Le Figaro en fast årlig ersättning om 1,4 miljoner euro och en rörlig ersättning på cirka 1,6 miljoner euro.

Hållbarhetsbonusar för företagsledningar har länge förespråkats av hållbarhetsprofiler som Robert C Eccles, professor vid Harvard. I Sverige har det länge pratats om rörliga bonusar för ledningspersoner kopplade till hållbarhetskriterier och Aktuell Hållbarhet har skrivit om enskilda initiativ i många år. Det stora genombrottet för hållbarhetsbonusar har dock än så länge uteblivit.

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.