Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Hildas Hem: Gör återvinning till en sport

Publicerad: 10 juni 2015, 11:36

Sofia Brolin startade Hildas Hem 2010 och bloggen är döpt efter hennes mormor. Hon skriver att hon ser en sport i att återvinna.


Sofia Brolin startade Hildas Hem 2010 och bloggen är döpt efter hennes mormor. Hon skriver att hon ser en sport i att återvinna.

Har du någon kärnfråga inom miljö som du brinner för?

– Maten är en hjärtefråga för mig, jag tror att den kan påverka miljön otroligt mycket. Vi har blivit bortskämda med att ha ständig tillgång på all typ av mat, alla tider på året. Att tänka lite mer på mat som säsongsvaror; precis som sommarklänningen inte är aktuell på vintern så är inte heller jordgubbar ett hållbart alternativ till desserten på nyårsafton. Vi måste lära oss att tänka i nya banor.

Varför ska man läsa din blogg?

– Gillar man hållbarhet på ett populärkulturellt vis, ska man läsa min blogg. Jag går sällan så mycket på djupet men bjuder på tips, inspiration och idéer kring odling, pyssel, recept, loppisfynd, företagande och så får man så klart se en hel del vintageklänningar som är min passion.

joline.ekman@miljoaktuellt.se

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.