tisdag7 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Hjälp Tore Wizelius ragga vindkooperativ

Publicerad: 10 mars 2010, 06:59

Snart ska landets alla vindkooperativ bli bok. Men finns ert kooperativ med i listan? Författaren Tore Wizelius behöver din hjälp att kolla.

Ämnen i artikeln:

CleantechForskningGreentechIngenjörMiljöteknikTeknikVindkraft

Vindkraft tillsammans – Handbok för vindkooperativ är titelnt på en bok som skrivs av vindkraftsexperten Tore Wizelius. Via Nätverket för vindbruk ber han nu om hjälp att säkerställa att landets alla vindkoopertiv finns med, och att all fakta om dem är korrekt.

Det finns mer än 70 vindkooperativ i Sverige med sammanlagt mer än 20.000 medlemmar. Det första vindkooperativet startades på Gotland 1990. Mer än tio procent av vindkraftverken i landet ägs av kooperativ, enligt Nätverket för vindbruk.

Boken rymmer bland annat beskrivningar av ett antal olika vindkooperativ, exempelvis Lys-vind, Si-vind och Sivik från Lysekil, Kvarkenvinden från Umeå och Varbergsvind i Halland. Boken redogör för organisering och ägandeformer av kooperativen. För de som funderar på att ansluta sig till ett kooperativ finns information om hur detta kan gå till.

Faktagranskning av innehållet kan göras här. Eventuella ändringar och kompletteringar kan e-postas till Tore Wizelius på tore@vindbruk.org.

Jonnie Wistrand

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev