Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

”Hög tid att familjeplanera i stor skala”

Publicerad: 24 oktober 2012, 07:20

Att blunda för befolkningsexplosionen hindrar konstruktiva lösningar, skriver Lars A Boisen och Karl-Erik Norrman på SvD Brännpunkt


Livsbetingelserna på jorden håller snabbt på att försämras och planeten befinner sig i fara. Antalet människor har växt mycket snabbt de senaste årtiondena – ändå vågar ingen ta ordet befolkningsexplosionen i sin mun, skriver de på SvD Brännpunkt.

”Det är dags att ta av skygglapparna. Våga se situationen som den är. Börja det tålmodiga arbetet med familjeplanering i stor skala. Om vi inte gör det, kommer jorden själv att ta hand om problemet. På ett väldigt otrevligt sätt. Så det är inget att vänta på”

De båda vänder sig mot självutnämnda experter som tror att problemen löser sig själva och att om vi bara vi höjer levnadsstandarden så minskar befolkningen. Någon sådan slutsats går inte att dra, menar Lars A Boisen och Karl-Erik Norrman.

Erik Klefbom

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.