Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Hon är årets kvinnliga teknolog på KTH

Publicerad: 3 april 2009, 05:20

Evelina Ögren är KTH:s mest framstående kvinnliga teknolog. Det har hon papper på.

Ämnen i artikeln:

Kth

KTH:s Evelina Ögren, industriell ekonomi, integrerad produktion, KTH, utsågs på torsdagkvällen till årets teknolog under Future Female Leader Award, FFLA. Evelina utsågs med motiveringen:

”en person som har en mogen inställning till ledarskap och karriär. Hon är professionell, engagerad, strukturerad och har en bra balans mellan starkt driv och ödmjukhet – en karismatisk och god förebild”.

Själv hoppas Evelina att också något annat ledde till vinsten.

– Jag hoppas att jag fått fram mitt intresse för teknik och att jag fått fram mitt engagemang, säger Evelina Ögren.

Evelina Ögren – Glad pristagare

Som vinnare tilldelas Evelina en mentor via KTH Företagsamverkan. Dessutom får hon ett diplom och ett silverhalsband. Därtill sponsrar företaget Kvinnokompetensen med ett ledarutvecklingsprogram på cirka fyra månader.

Tillbaka i vardagen igen är det full fart med studierna igen.

– Tanken är att jag ska sätta igång med mitt examensarbete nu, men det är inte bestämt vad jag ska göra. Det ska jag ta tag i nu, säger Evelina Ögren.

I finalen tampades Evelina Ögren med Martina Björkman, Anna Bondesson, Miranda Edner, Sofie Malmberg Hedin, Sandra Hammarstrand, Amanda Hjelm, Katarina Lund och Jessica Nylander.

Alla finalisterna samlade

– Alla finalister har de bästa förutsättningar att göra en lysande karriär. Därför är det också självklart för oss att använda FFLA för att skapa ett mer jämställt universitet och öka tjejers intresse att söka tekniska utbildningar, säger Eric Giertz, vicerektor vid KTH, i en kommentar.

Priset delas ut av KTH i samarbete med Astrazeneca, Electrolux, Ericsson, Skanska, Scania och Sandvik.

Jonnie Wistrand

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev