Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag13.04.2021

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Klimat

Hon är Sveriges bästa hållbarhetschef 2017

Publicerad: 16 Oktober 2017, 07:05

Coops hållbarhetschef Louise König har utsetts till Sveriges bästa hållbarhetchef 2017. Utmärkelsen delas ut av Aktuell Hållbarhet för fjärde året i rad, och Louise König tog hem priset i en jämn kamp med de två andra finalisterna: Tove Ahlström, hållbarhetschef på Apotea, och Andreas Rydell, global hållbarhetschef på Atea.


I en intervju med Aktuell Hållbarhet ger Louise König sin bild av vilka egenskaper som krävs för att lyckas med ett ambitiös hållbarhetsarbete:
– Man behöver ha respekt för och förstå vilka uppdrag och ambitioner övriga personer i organisationen har. Man måste vara bra på att lyssna och sen är det jätteviktigt att ha en stark vilja att förändra och nyfikenhet för att hitta nya lösningar.

Hon konstaterar även att det krävs en bred kunskap inom flera områden eftersom det som är hållbart inte alltid är enkelt. Det är viktigt att förstå drivkraften hos resten av personerna i organisationen för att kunna hitta gemensamma lösningar, men även att ha en stor portion affärskunskap så att man kan tala med vd, koncernledning och styrelse för att få upp hållbarhetsfrågorna på agendan.

Pristagaren har utsetts av en jury bestånde av Lin Lerpold från Handelshögskolan, Johanna Sandahl från Naturskyddsföreningen, fjolårets vinnare Claes Johansson från Lantmännen, samt Aktuell Hållbarhets redaktion. Juryn har gjort en bedömning utifrån fyra övergripande kriterier: åstadkommen affärsnytta, åstadkommen hållbarhetsnytta, ledarskap samt nytänk och innovation.

Tobias Persson

tobias.persson@aktuellhallbarhet.se

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.