Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Fredag15.01.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Klimat

Hon är Sveriges yngsta delegat på klimattoppmötet

Publicerad: 4 November 2016, 06:38

Som representant för LSU-Sveriges Ungdomsorganisationer är 19-åriga Mona Hagi den yngsta medlemmen i den svenska delegation som reser till klimattoppmötet i Marrakesh nästa vecka. Aktuell Hållbarhet ringde upp henne för att höra vad hon har för förväntningar på klimatmötet.


Hur förbereder du dig inför klimattoppmötet?

– Det är väldigt intensiva dagar. Jag har haft delegationsmöten med den svenska delegationen och möten med LSU. Allt handlar inte om politik, mycket handlar om vad vi kommer att göra där nere och alla ungdomar som kommer dit, ren information.

Hur ser programmet ut?

– Det finns flera program, ett program som är publicerat på COP 22s hemsida, men sedan har ju också den svenska delegationen ett schema som vi kommer att prioritera.

– Jag ser mest fram emot förhandlingarna och att se hur stämningen är där. Vi har ju firat Paris-avtalet i ett år nu men det är viktigt att firandet inte drar över på det här mötet också. Nu måste vi börja arbeta med att förverkliga de mål som vi satt upp och se hur vi kan omsätta dem i åtgärder som kan genomföras både på nationell och regional nivå. Det ska bli intressant att se om folk är redo att kavla upp armarna och börja arbeta.

Vad tror du att du kommer att ta med dig hem?

– Jag tror jag kommer att få mycket kraft med mig hem. Det är ju många ungdomar som åker, sådana som inte ingår i den svenska delegationen eller är partipolitiskt bundna, utan som åker med intresseorganisationer som brinner för klimatet. Jag hoppas och tror att det kommer att ge mig mycket kraft att se alla unga människor där, för det är ju vi som verkligen kommer att möta klimatförändringarna i framtiden.

Lina Rosengren

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.