Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Hon är vinnare av Sustainergies Cup 2010

Publicerad: 31 augusti 2010, 05:16

Sveriges första och största casetävling med praktiskt fokus på hållbarhet och företagsansvar är avgjord. Här är vinnaren.


Vinnaren av Sustainergies Cup 2010 är Estelle Joubert Westling vid Handelshögskolan Stockholm. Den 27 augusti kunde hon ta emot sin prischeck på 25 000 kronor.

Uppgiften i Sustainergies Cup som riktar sig till studenter är att ta fram en idé kring hur ett företag kan lösa en aktuell hållbarhetsfråga. Årets uppgift var att ge ett förslag på hur Pernod Ricard kan genomföra en inspirerande temadag kring hållbarhet för företagets 19 000 anställda.

Juryn bestod av Alice Bah-Kuhnke (ÅF), Jan Peter Bergkvist (Sleepwell), Karin Stenmar (DEM Collective), Mikael Sundström (Pernod Ricard Nordic) samt Sasja Beslik (Nordea). Här följer en del av juryns motivering: "Vinnaren av 2010 Sustainergies Cup är ett förslag som på ett lekfullt sätt uppmuntrar till helhetstänkande och visar hållbarhetsfrågornas strategiska betydelse och avgörande vikt för affärsutveckling. Det är en genomförbar, lokalt anpassningsbar och skalbar process med potential att inspirera alla medarbetare att diskutera utmaningarna och se möjligheterna."

Utöver 25 000 kronor vinner Estelle en resa till Paris där hon ges möjlighet att presentera sitt tävlingsbidrag ”Game for the Future” inför ledande personer på Pernod Ricard-koncernens huvudkontor.

Miljöaktuellt, redaktionen

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev