Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Hon avslutar Almedalen

Publicerad: 6 juli 2018, 07:48

Isabella Lövin (MP)

Foto: Daniel Boman

På söndag klockan 12:00 går bistånds- och klimatminister Isabella Lövin (MP) upp på scenen i Almedalen och håller årets sista Almedalstal.


Isabella Lövin säger att Almedalen är extra viktigt så här inför höstens val och att det så klart inte är helt perfekt att vara sist upp och ha söndagen som partidag. En dag då de flesta journalister och övriga Almedalsbesökare åkt hem.
– Valstrategiskt får nog söndagen betraktas som en dålig dag, särskilt om man ser till närvaron här i publiken. Jag tror att väldigt många har åkt hem och många journalister har redan åkt. Litet plus är att det sänds på TV på söndag kväll. Då kan tittarantalert vara ganska högt, säger Isabella Lövin till Aktuell Hållbarhet.

Vad ska du prata om på talet?
– Jag vill ju inte avslöja för mycket. Men jag kan säga så mycket som att det kommer att handla om klimat.

Vilka andra miljöfrågor kommer Miljöpartiet att fokusera på under valrörelsen?
– För oss kommer det att handla mycket om haven, om tågen, om kött och om hållbar konsumtion. Vi vill se en skatt på antibiotikabehandlat kött som produceras under vidriga former för djuren. Vi vill se hållbara liv, när vi sliter ut planeten sliter vi också ut oss själva. Makt över vår egen tid är en annan väldigt viktig fråga som vi kommer att driva.

Jon Röhne

jon.rohne@aktuellhallbarhet.se

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.