måndag29 maj

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Hon blir chef över Växjö kommuns nya hållbarhetsorganisation

Publicerad: 5 april 2016, 08:33

Växjö kommun tar nu ett bredare grepp om hållbarhetsfrågorna och tillsätter en hållbarhetschef. Från den första maj blir den nuvarande miljöstrategen Julia Ahlrot chef över inte bara miljö utan även mångfald, folkhälsa och tillgänglighet.

Ämnen i artikeln:

Agenda 2030

− Genom att föra samman de personer som arbetar med olika hållbarhetsfrågor under en gemensam ledning, där vi arbetar med samma metoder gentemot förvaltningar och bolag, kan arbetet och måluppfyllelsen bli ännu mer effektiv och framgångsrik, säger kommunchefen Monica Skagne som är initiativtagare.

Hållbarhetschefen kommer rapportera till kommunens utvecklingschef och leda arbetet där de tidigare utspridda samordnarna för miljö, mångfald, folkhälsa respektive internationella frågor ska arbeta tillsammans för ett hållbart och öppet Växjö.

− Frågorna hänger ihop. Folk behöver må bra för att arbeta för en bättre värld. Det är viktigt med ett fungerande samhällssystem för att kunna arbeta med de ekologiska frågorna. Det är svårt att bryta ut ett hållbarhetsmål från ett annat när man arbetar med Agenda 2030, säger Julia Ahlrot.

Hon är nöjd med att kommunen framöver kan ta ett bredare grepp på hållbarhetsfrågorna när man deltar i nationella och internationella projekt och konferenser.

− Växjö har arbetat framgångsrikt med miljö- o klimatfrågor sedan 1980-talet och har internationellt gott anseende. Nu kan vi knyta an hållbarhetsfrågorna i det internationella arbetet, säger Julia Ahlrot.

– Jag ser fram emot att vara en kugge i kommunens breda hållbarhetsarbete, säger Julia Ahlrot som har en bakgrund som ingenjör.

Pernilla Strid

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev