Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Hon blir EU:s nya klimatkommissionär

Publicerad: 24 november 2009, 09:43

Då den nyligen omvalda EU-kommissionsledaren José Manuel Barroso sätter upp sitt nya team 2010 kommer en ny tjänst att instiftas – en klimatkommissionär. En nordisk minister har redan blivit erbjuden tjänsten.


Ämnen i artikeln:

Cop 15Danmark

Det är den danske klimat- och energiministern, Connie Hedegaard, som har valts ut som kandidat för posten i den nya EU-kommissionen. Enligt danska medier är det troligt att hon blir EU:s första klimatkommissionär.

Det var idag, tisdag, som den danske premiärministern lars Løkke Rasmussen på förmiddaten meddelade att Connie Hedegaard utnämnts till Danmarks officiella kandidat till en plats i kommissionen. Connie Hedegaard har varit mycket engagerad i FN:s klimatmöte – Cop 15. Från och med idag kommer COP 15 att vara Connie Hedegaards enda ansvar i den danska regeringen. "Klima- og energiminister Connie Hedegaard udnævnes til minister for FN’s klimakonference i København i 2009" står det att läsa i ett pressmeddelande från den danska regeringen. Den nya klimat- och energiministern är från och med idag Lykke Friis från Köpenhamns Universitet.

Jon Röhne

jon.rohne@aktuellhallbarhet.se

Ämnen i artikeln:

Cop 15Danmark

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.