Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Hon blir hållbarhetschef på Riksbyggen

Publicerad: 18 december 2012, 08:17

Riksbyggen vill bli ledande som samhällsutvecklare och byggare av hållbara boendemiljöer. Därför skapar man den nya tjänsten hållbarhetschef.


Och den som tar rollen som hållbarhetschef blir Charlotta Szczepanowski – Riksbyggens nuvarande miljö- och kvalitetschef. Riksbyggens berättar att deras hållbarhetsplan har en bred ansats med sju olika åtaganden som hjälper medlemmarna till en hållbar livsstil. Man har också ett tjänsteprogram som stödjer kunderna mot en hållbar utveckling.

– I Riksbyggens hållbarhetsplan, som heter ”planeten ska med” har vi hittills behandlat planetens miljöfaktorer. Nu vidgar vi vårt arbete och tar med människorna som går på planeten också, säger Charlotta Szczepanowski.
– Social hållbarhet är ett viktigt utvecklingsområde för oss och vi har redan startat ett forskningsprojekt om social hållbarhet med Göteborgs Universitet, fortsätter Charlotta Szczepanowski.

Charlotta Szczepanowski tillträder sin nya roll 1 januari 2013.

Miljöaktuellt, redaktionen

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.