Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Hon blir hållbarhetsspecialist på MTR

Publicerad: 2 november 2010, 08:23

MTR Stockholm, som ansvarar för driften av tunnelbanan, har anlitat en ny miljö- och hållbarhetsspcialist.


Janina Gröhn är ny miljö- och hållbarhetsspecialist på MTR Stockholm som ansvarar för driften av tunnelbanan i staden. Den 20 september tillträdde hon tjänsten och nu börjar hon bli varm i kläderna. Janina Gröhn har tidigare varit miljöansvarig på Polismyndigheten i Stockholms län där hon dessutom byggt upp ett nationellt miljöledningssystem för hela polisen. Till sina meriter kan Janina också lägga till arbete som miljösamordnare på Arbetsmarknadsstyrelsen och som biologilärare på gymnasiet. Janina Gröhn har en examen i analytisk kemi med inriktning på miljö, och dessutom har hon en gymnasielärarexamen i kemi.

Uppdraget på MTR Stockholm blr att ansvara för miljöledningssystemet. Janina Gröhn kommer också att fungera som projektledare för arbetet med hållbarhetsredovisningar för hela MTRS.
- Det känns meningsfullt att få jobba med miljöfrågor i en verksamhet som människor förknippar med miljömedvetenhet i vardagen. Många svarar spontant att de åker tunnelbana och buss som svar på frågan om vad de gör för miljön. Dessutom så har MTR höga ambitioner inom miljö, kvalitet och hållbarhetsarbetet för att bli ännu bättre på att exempelvis minska den egna miljöpåverkan som koldioxidutsläppen, hålla rent på stationerna och redovisa sitt hållbarhetsarbete genom att göra en hållbarhetsredovisning enligt riktlinjerna från Global Reporting, säger hon.

Miljöaktuellt, redaktionen

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.