Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag12.04.2021

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Klimat

Hon blir Link Arkitekturs första hållbarhetschef

Publicerad: 7 Oktober 2014, 10:51

Ivana Kildsgaard blir hållbarhetschef på arkitektfirman Link Arkitektur. Hon är arkitekt och ingenjör och har tidigare arbetat på IVL Svenska Miljöinstitutet, universitetet i Belgrad och som chef för Worldwatch Institute Norden.


Ämnen i artikeln:

IvlKth

Genom att rekrytera Ivana Kildsgaard vill Link Arkitektur satsa mer på sitt hållbarhetsarbete. Hon kommer att utveckla företagets miljö- och hållbarhetsprofil ihop med miljöchefen i Norge. Därtill ska hon kunna hjälpa företagets kunder som konsult kring miljö- och hållbarhetsfrågor i olika projekt.

– Jag ser fram emot att få börja arbeta på Link Arkitektur. Där kommer jag att kunna kombinera mina tidigare erfarenheter från utformningen av byggnader och miljöer med erfarenheterna från energieffektivisering- och klimatanpassningsprojekt. De samlade erfarenheterna har gjort att vi kommer att kunna skapa en ökad förståelse mellan arkitekterna och teknikerna i projekten. Det känns också roligt att få vara med och bredda hela Linkkoncernens hållbarhetskompetens då de är involverade i många av de stora nordiska byggnadsprojekt som genomförs just nu, säger Ivana Kildsgaard.

Ivana Kildsgaard utbildade sig till arkitekt i Serbien. Efter att hon hade flyttat till Sverige kompletterade hon sin utbildning med en internationell civilingenjörsexamen inom miljö och hållbarhet på KTH.

Nu senast kommer hon från IVL Svenska Miljöinstitutet. Där har hon jobbat i åtta år som projektledare och forskare. Tidigare har hon arbetat på universitetet i Belgrad och som chef för Worldwatch Institute Norden.

­– Vi är givetvis väldigt nöjda över att ha Ivana på plats. Huvudfokus kommer att ligga på att stärka och utveckla företagets miljö- och hållbarhetsprofil, både internt och externt. Detta genom att dels ta fram en tydlig strategi för hur företaget ska verka hållbart, ekonomiskt, socialt och miljömässigt, i alla projekt, dels genom att arbeta med hållbarhetscertifiering och bygga och stärka kompetensen hos Links medarbetare, säger John Lydholm, vd på LINK arkitektur

Miljöaktuellt, redaktionen

Ämnen i artikeln:

IvlKth

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.