Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Hon blir ny chef på Greenpeace Sverige

Publicerad: 21 augusti 2012, 09:51

Greenpeace anställer en kvinnorättsaktivist som ny chef för den svenska organisationen.


Det är Annika Jacobson som tillträtt som ny chef för Greenpeace i Sverige. Annika Jacobson kommer senast från ActionAid i Sverige och har tidigare arbetat med miljöpolitik, mänskliga rättigheter och opinionsbildning.
– Som chef för Greenpeace i Sverige vill jag inspirera och underlätta för människor att agera för en hållbar framtid. Vi är många som vill göra något för miljön, och när det gäller att omvandla engagemanget till handling, finns det ingen organisation som ligger mer i framkant än Greenpeace, säger Annika Jacobson.

Det som verkligen lockar Annika Jacobson till Greenpeace är enligt henne själv kombinationen av miljöarbete, aktivism och globalt perspektiv.
– Greenpeace har som stor global organisation en viktig roll i att synliggöra sammanhangen mellan olika händelser i världen och visa vart vi är på väg. När klimatförhandlingar kollapsar, när gigantiska trålare fiskar upp all fisk i våra hav och när storföretag som Shell i princip har fri lejd att borra efter olja i Arktis måste vi alla inse att ingen annan kommer att rädda världen åt oss, säger Annika Jacobson.

Miljöaktuellt, redaktionen

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.