Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Hon blir ny gd för Upphandlingsmyndigheten

Publicerad: 14 januari 2016, 10:16

Har lång erfarenhet av upphandling och ledarskap.


Ämnen i artikeln:

Politik

Nu är det klart vem som ska leda arbetet på Upphandlingsmyndigheten. Regeringen har utnämnt Inger Ek till generaldirektör och chef. Närmast kommer hon från en tjänst som vd på Göteborgs Stads Upphandlings AB och har tidigare arbetat som juridisk kontroller i Göteborgs stad och haft olika chefsjobb i Mölndals stad. Hon börjar som generaldirektör den 15 april 2016. Hon tar då över efter den vikarierande generaldirektören Ann-Christin Nykvist.
− Jag är glad att Inger Ek, som har operativ upphandlingserfarenhet, tackat ja till uppdraget som generaldirektör och chef för Upphandlingsmyndigheten. Inger har gedigen erfarenhet av offentlig upphandling och har stor erfarenhet av förändringsarbete vilket gör henne till en lämplig generaldirektör för Upphandlingsmyndigheten, säger civil- och upphandlingsminister Ardalan Shekarabi (S), i ett pressmeddelande.

Martina Frisk

Ämnen i artikeln:

Politik

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.