Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Hon blir ny hållbarhetschef på SEB

Publicerad: 13 februari 2017, 10:06

Finanssektorn utgör en unik plattform för att påverka i hållbarhetsfrågorna. Det menar Marie Baumgart som blir ny hållbarhetschef på SEB.


–SEB är en fantastisk plattform för att jobba med hållbarhetsfrågorna. Vi har väldigt höga ambitioner och ny handlar det om att fortsätta att vara ledande och ta nästa steg, säger Marie Baumgart till Aktuell Hållbarhet.

Vilka hållbarhetsutmaningar ser du inom bank- och finanssektorn?
– Det är här det händer. På ett bolag kan man ju bara göra det som bolaget gör, det är det området man kan verka inom, det här är en helt annan typ av plattform.

Vad kommer du att göra som hållbarhetschef på SEB?
– Vi kommer att fortsätta med det här jättefina arbetet som min företrädare Cecilia har drivit tillsammans med hållbarhetsgruppen och olika delar av bolaget. Sedan har jag också lite olika planer, en dem är att skapa en strategisk intressentdialog för att sätta en plan och en agenda. Vi gör ju intressentanalyser men jag tänker mig också en strategisk plan där relevanta nyckelpersoner samverkar för att skapa en mer långsiktig plan med olika aktiviteter.

Lina Rosengren

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.