Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Hon blir ny hållbarhetschef på TUI

Publicerad: 8 oktober 2018, 07:19

Resejätten TUI tillsätter Anna Kiefer som ny hållbarhetsansvarig. Uppdraget blir att ansvara för TUI:s hållbarhetsstrategi i Norden.


Anna Kiefer har lång erfarenhet av hållbarhetsarbete internationellt, bland annat i Malaysia och Kina. Hon menar att resande i sig bidrar till en positiv samhällsutveckling. Samtidigt är hon öppen för de utmaningar som resebranschen står inför.
– Att resa är något väldigt positivt som ger människor möjligheter att uppleva andra kulturer och andra traditioner. Det får människor att mötas och resebranschen skapar många arbetstillfällen. Samtidigt har resandet en negativ påverkan på miljön. Här arbetar TUI kontinuerligt för att minska den negativa påverkan. Min roll är fortsätta TUI:s arbetet med att hjälpa våra kunder med att resa så hållbart som möjligt, säger Anna Kiefer till Aktuell Hållbarhet.

Klimatutsläppen är resebranschens största utmaning och TUI uppger att företaget arbetar hårt med att minska bolagets klimatutsläpp.
– TUI investerar i ny teknik och arbetar med att minska vikten på planen. TUI arbetar också med att använda flygkapaciteten så effektivt som möjligt. Vi flyger inte med tomma plan, utan använder de resurser som finns. Det här arbetet kommer att fortsätta.

Samtliga hotell som TUI arbetar med måste arbeta aktivt med sin miljöpåverkan och ha acceptabla arbetsvillkor för sina anställda. Vad gäller andra aspekter av mänskliga rättigheter arbetar TUI:s för att säkra skyddet av barnrättigheter i leverantörsleden.
– Vi uppmanar också alla våra hotell att certifiera sig enligt någon standard som är godkänd av Global Sustainable Tourism Council.

Finns det någon efterfrågan på hållbart resande från kunderna?
– Det finns en efterfrågan och många av våra kunder ser det nog som en hygienfaktor. En undersökning bland svenska resenärer visar att många vill boka mer hållbara resor och väga in hållbarhetsaspekterna mer när de väljer resor. Jag har tyvärr inga siffror på hur mycket mer resenärer är villiga att betala för att resa mer hållbart.

Jon Röhne

jon.rohne@aktuellhallbarhet.se

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.