Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Hon blir ny konsultchef på Enact

Publicerad: 11 december 2012, 09:25

Hållbarhetskonsulten Enact har anlitat en ny konsultchef.


Det är Sara Vikman som tar sig an uppdraget som konsultchef på Enact. Sara Vikman kommer närmast från KPMG där hon hade titeln Senior Manager Climate Change and Sustainability Services. Enact skriver att Sara Vikman för med sig bred erfarenhet inom hållbarhetskommunikation, redovisning, affärsetik och anti-korruption. Sara Vikman har också arbetat som CSR-ansvarig på Sveaskog.

Sara Vikman har de senaste åren arbetat mycket med hållbarhetsredovisningar, inte minst enligt Global Reporting Initiatives riktlinjer. Hon berättar att det finns flera vanliga misstag som företag gör när de redovisar hållbarhet.
– Det vanligaste misstaget är att göra en för lång och omfattande redovisning och ändå inte ta med det allra viktigaste – att visa på vad hållbarhet betyder för företaget och verksamheten. Det man som företag behöver göra är alltså att redovisa vilka hållbarhetsaspekter som påverkar och påverkas av företaget, både på kort och på lång sikt. Man behöver också beskriva risker och möjligheter som man som företag har utifrån ett hållbarhetsperspektiv. Sedan, med detta som utgångspunkt, ska hållbarhetsredovisningen beskriva hur man hanterar hållbarhetsfrågorna. Vilka mål arbetar man mot, vad har man gjort för att nå målen, och hur ser resultatet ut i dagsläget? Självklart ska man även beskriva hur man engagerar sina intressenter och se till att redovisningen ger intressenterna den information de behöver – och på ett sätt som de kan ta till sig, säger hon.

Miljöaktuellt, redaktionen

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.