måndag29 maj

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Hon blir ny vice vd och forskningschef på SEI

Publicerad: 4 juni 2018, 07:50

Åsa Persson, erfaren forskningsledare på Stockholm Environment Institute, SEI, är ny vice vd och forskningschef från och med 1 juni efter Måns Nilsson, vd för SEI sedan 1 april.


De senaste åren har Åsa Persson fokuserat på klimatanpassning och Agenda 2030. Utmaningen är att ligga i framkantmed analysen, också kring vad som händer efter 2030, uppger hon.
”Jag är mest nöjd med att vi var tidigt ute på banan med arbetet om Agenda 2030. Nu jobbar vi med implementeringen i samarbete med ett antal regeringar i världen, däribland Sri Lanka och Colombia, samt med stål- och skogsindustrin i Sverige. Vi arbetar också med en studie kring forskningsbehovet om Agenda 2030 för Formas” säger hon i en kommentar.”

Åsa Persson menar att det finns ett stort och brett intresse för hållbarhet i Sverige just nu. Därför gäller det att se till att staten och andra viktiga aktörer går från ord till handling, och hon säger att SEI ska försöka ge det kunskapsstöd som behövs. En annan utmaning för SEI är a enligt Åsa Persson tt uppdatera organisationens omvärldsanalys.
”Det har hänt mycket de senaste åren, som vårt kommande strategiarbete för 2020-2024 behöver förhålla sig till”, slår hon fast.

Åsa Persson har arbetat på SEI i 15 år med klimatinriktad forskning om hållbarhet med avbrott för gästspel i Australien.

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev