Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Hon blir ordförande i miljö- och jordbruksutskottet

Publicerad: 12 oktober 2010, 10:18

I veckan utsågs hon både till Socialdemokraternas talesperson i miljöfrågor och till ordförande i riksdagens miljö- och jordbruksutskott.


Matilda Ernkrans, riksdagsdledamot från Hallsberg, utsågs i veckan till Socialdemokraternas nya talesperson i miljöfrågor. Hon har också utsetts till ordförande i riksdagens miljö- och jordbruksutskott.

Matilda Ernkrans är 37 år gammal och är inne på sin tredje mandatperiod i riksdagen. Matilda Ernkrans har tidiager varit aktuell som ordförande i kulturutskottet och hon har tidigare utsetts till ledamot i socialförsäkringsutredningen – en plats som hon nu avsäger sig.
– Jag är mycket glad över förtroendet. Det är nya frågor för mig men mycket lätta att känna ett engagemang för. Det handlar om vilken mat vi ger till våra barn, om luften vi andas och grodorna i bäcken. Helt enkelt om vår livsmiljö och om solidaritet för dagens och kommande generationer. Inte minst handlar det om en hållbar tillväxt och framtidens jobb. Det ska bli riktigt spännande att få ägna mer tid, säger hon.

Miljöaktuellt, redaktionen

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News