Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag19.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Klimat

Hon blir Scandics nya hållbarhetschef

Publicerad: 26 Februari 2018, 08:52

I mars tillträder Vanessa Butani som Scandics nya hållbarhetschef. Hon kommer bland annat att arbeta med implementationen av hållbarhetspraxis i alla delar av organisationen, samt fastställandet av hållbarhetsstrategin för de kommande åren.


I mars tillträder Vanessa Butani som Scandic Hotels nya hållbarhetschef. Vanessa Butani kommer närmast från Electrolux och har tidigare arbetat på Plan International och Accenture.

Vad var det som gjorde att du intresserade dig för jobbet som hållbarhetschef på Scandic?
– När jag kom i kontakt med Scandic fick jag en bra känsla för företaget. Jag känner Scandic som pionjärer inom hållbarhet och jag tyckte att de verkade ha rätt inställning och de var tydliga med att det var ”sustainable business” som gällde. Jag kände också att det fanns många likheter med det som vi gjort på Electrolux, som jag nu lämnar. På Scandic har man jobbat väldigt mycket med de här frågorna så det känns som det finns en himla potential där.

Vad kommer du göra när du börjar på Scandic?
– Den närmsta tiden handlar om att komma in i organisationen och lära känna folk. Jag måste kartlägga vad som gjorts och var vi är på väg. Det som är viktigt är att klargöra målet, varför vi vill göra det här på Scandic och hur vi kan lyfta det till nästa nivå. Det är frågor jag vill gå på djupet med.

Kan du nämna någon utmaning som du tycker känns särskilt intressant?
–Jag tycker att Scandic har ett bra arbete med att minska matvinnet och att hjälpa besökarna att förstå varför vi gör det, och vad de kan göra. Andra saker som de gjort bra är kampanjen ”häng upp handduken” som uppmanar besökarna att hänga upp blöta handdukar, istället för att de ska tvättas efter varje användning, samt att man satsar på kranvatten istället för flaskvatten. Det finns många andra viktiga frågor men jag måste sätta mig in i verksamheten innan jag kan prata mer om det.

Vad arbetade du med på Electrolux?
– På Electrolux arbetade jag bland annat med att uppdatera vårt hållbarhetsarbete. Vi gjorde vi ett omtag på hållbarhetsområdet för några år sedan. Vi satte upp mer tydliga mål och pratade om vad hållbarhet betydde för oss och för våra olika intressenter. Det var en process som ledde till en ny hållbarhetsagenda som vi lanserade förra året.

Lina Rosengren

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.