söndag2 april

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Hon får priset Hållbart ledarskap 2010

Publicerad: 20 april 2010, 11:27

Idag, tisdag, delades utmärkelsen Hållbart ledarskap ut på Sustainability Day i Stockholm.

Ämnen i artikeln:

Sustainability Day

JR

Jon Röhne

jon.rohne@aktuellhallbarhet.se


Christina Lampe-Önnerud fick idag motta priset för Hållbart ledarskap på Sustainability Day på Cirkus i Stockholm. Priset Hållbart ledarskap delas årligen ut av föreningen Näringslivets Miljöchefer i samband med Sustainability Day – ett samarrangemang mellan NMC och Miljöaktuellt.

Vulkanmolnet
stoppade Christina från att själv närvara och utdelningen skeddes under smått kaotiska former över videolänk till USA. Kontakten bröts vid upprepade tillfällen och svettiga tekniker gjorde sitt bästa för att lösa situationen.
– Jag känner mig mycket glad över priset. Ännu gladare är jag över att få vare med i diskussionen om ett hållbart samhälle, lyckades hon ändå få fram innan anslutningarna kollapsade.

Innovatören Christina Lampe-Önnerud är en doldis för många, men en känd person i forskarvärlden och inte minst i batteribranschen. Hennes kunskap inom lithim jon-batterier är erkänd och hon har med sitt bolag Boston Power tagit fram det första Svanen-märkta datorbatteriet. På Sustainability Day avslöjade hon också att Boston Powers samarbetar med Saab i företagets uppmärksammade elbilsprojekt.

På Sustainability Day var rösterna om Christina Lampe-Önnerud också överväldigade.
– Cristina Lampe-Önnerud känns faktiskt overklig som person. Hon har verkligen lyckats visa att det går att bli framgångsrik och förena sitt professionella arbetsliv med ett brinnande intresse för hållbar utveckling, säger till exempel Alice Bah Kuhnke.
– Dessutom är det ett otroligt spännande område hon arbetar inom, säger Christina Lindbäck som är prisutdelare och ordförande i organisationen Näringslivets miljöchefer.

Förra årets motagare av utmärkelsen Hållbart ledarskap, Skånetrafikens Göran Lundblad, var också positiv till årets vinnare.
– Christian Lampe-Önnerud är ett vaumärke för det uthålliga samhället, säger han.

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev