Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

fredag07.05.2021

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Klimat

Hon får regeringens uppdrag att styra Miljömärkning Sverige

Publicerad: 23 mars 2010, 08:47

Den 18 mars utsågs hon av regeringen till ny ordförande i Miljömärkning Sverige AB.


Det var Christina Lindbäck som den 18 mars utsågs av regeringen som ny ordförande i Miljömärkning Sverige. Miljömärkning Sverige har regeringens uppdrag att utveckla och förvalta den nordiska miljömärkningen Svanen och EU-märkningen Blomman. Bolaget ska också arbeta för att göra det enklare för konsumenter att göra miljöanpassade val och få producenter att miljöanpassa sina varor och tjänster.

Christina Lindbäck är till vardags kvalitets- och miljöchef på Ragn-Sells. Hon arbetar också som ordförande i organisationen Näringslivets Miljöchefer. I grunden är Chrisina Lindbäck jurist och har ett förflutet på Miljödepartementet.

Svanen
har 65 produktgruppen och Blomman 28. Totalt hade Miljömärkning Sverige  vid årsskkiftet 1262 aktiva licenser inom Svanen och Blomman. Bolaget har 43 anställda och omsätter om man inte räknar med statsbidrag 40 miljoner kronor.

Christina Lindbäck själv säger att hon inte kan kommentera utmärkelsen då den blir formell först vid årsstämman den 12 april.

Jon Röhne

jon.rohne@aktuellhallbarhet.se

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.