Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Hon pratar miljö och klimat för moderaterna

Publicerad: 26 januari 2010, 12:38

Mat, miljö och klimat. Det blir Sofia Arkelstens områden då hon utnämns som ny talesperson för Moderaterna.


Det ser svajigt ut för alliansen i opinionssiffrorna och Moderaterna satsar nu på att öka antalet talespersoner i partiet. Sammanlagt 23 personer har utsetts. Sofia Arkelsten är den som fått uppdraget att föra partiets talan i mat-, klimat- och miljöfrågor.
– För mig är det förstås otroligt roligt. Det är en riktigt intressant portfölj, säger hon.

Känner du dig redo att ta dig ann uppdraget?
– Absolut. Jag har jobbat med de här frågorna länge så jag är definitivt väl förberedd. Det här är viktiga frågor och klimat- och miljö kommer att bli bland de absolut viktigaste valfrågorna, det är jag helt övertygad om. Vi har siffror som visar att väljarna tycker att miljöfrågorna är viktiga. Vid tidigare ekonomiska nedgångar har miljöintresset fått stryka på foten. Men inte den här gången verkar det som, och det är väldigt bra. Människor har förstått att miljö och ekonomi går hand i hand.

Vilka konkreta utmaningar kommer du att möta nu som miljötalesperson?
– Det första jag vet redan nu är en debatt den 5 mars i Västerås där jag ska möta Socialdemokraternas nya miljötalesperson – Anneli Hulthén. Det ska bli väldigt roligt.

Jon Röhne

jon.rohne@aktuellhallbarhet.se

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.