Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Hon ska driva det nya klimatnätverket

Publicerad: 15 juni 2010, 06:21

Nätverket Climate Positive Business ska samla företag som ligger i framkant i klimatarbetet. Tricorona, som står bakom satsningen, har nu anlitat en strategisk klimatrådgivare som ska driva projektet.


Nina Eklund har 20 års erfarenhet från arbete med miljö- och klimatfrågor. Hon har varit verksam på Naturvårdsverket, Statsrådsberedningen, Miljöförvaltningen i Stockholms stad och som sakkunnig i klimat- och miljöfrågor hos kristdemokraterna. Senast har hon arbetat som projektledare för klimatnätverket BLICC – Business Leaders Initiative on Climate Change. Nu går hon vidare till Tricorona och det nystartade nätverket Climate Positive Business.
– Det känns jättekul att få vara med och bygga upp ett nätverk som tar steget vidare genom klimatpositivt arbete som bidrar till ett mer hållbart näringsliv, säger hon.

Nina Eklund
låter också meddela att hon tror starkt på det nya nätverket som enligt henne kommer att få mycket dragkraft från Tricorona och deras trovärdiga varumärke.
– Klimatfrågan är här för att stanna och de företag som tar ett strategiskt grepp om klimatfrågan kommer att vara framtidens vinnare, fortsätter hon.

Med begreppet Climate Positive syftar Tricorona på ett bredare klimatengagemang utanför den egna organisationern och utanför produkternas livscykel. Med sin rekrytering vill Tricorona att Nina Eklund dels ska driva det nya nätverket, dels ska fungera som strategisk klimatrådgivare.

Jon Röhne

jon.rohne@aktuellhallbarhet.se

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.