Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Hon ska få fart på miljöexporten: ”Potentialen är mycket stor”

Publicerad: 30 mars 2006, 06:26

En kvinna med erfarenhet av miljöarbete i företagsledande position blir chef för Swentec, statens nya organisation med uppgift att få fart på svensk exporten av svensk miljöteknik. – Det finns en mycket stor internationell potential, säger Berit Gullbransson som utsetts till direktör för Swentec.


Swentec-chefen arbetar idag som Director Environmental Affairs vid SCA Tissue Europe. Tidigare har hon arbetat med miljöfrågor på bland annat Mölnlycke, Eka Chemicals, Chemtronics och Papyrus. Hon blev civilingenjör på Chalmers 1975.

– Jag ser fram emot att medverka till att svensk miljöteknik får de industriella framgångar som den förtjänar och jag hoppas att Swentec kan bidra till ytterligare utveckling, säger Berit Gullbransson.

Swentecs ordförande Magnus Grill, som är vd för Ö resundskraft AB, är glad över att äntligen kunna tillsätta en chef för verksamheten.

– Miljötekniken i Sverige får en mycket stark företrädare i Berit Gullbransson som har bred och djup erfarenhet från det miljötekniska området, säger Magnus Grill.

– Med Berit som chef ska Swentec nu bli den aktiva pådrivare och samordnare för miljöteknikutveckling, miljödriven affärsutveckling och miljöteknikexport som regeringen avsåg när man inrättade Sveriges Miljöteknikråd förra året, säger Magnus Grill.

Valter Bengtsson

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.